dimarts, 25 de gener de 2011

Mogwai


Els vaig perdrer la pista fins que el 2006 editaren un disc anomenat "Mr Beast", del que diuen es el seu disc més accesible. Accesible tenint en conte que es tracta d'una banda de post-rock, els alumnes avantatjats dels Slint.

Sabent que el seu nom es deu a la criatura de la peli dels Gremlins queda ben clara la seua afició pel cinema, i no és fa extrany trobar-los formant part de bandes sonores de pel.lícules o sèries de televisió com CSI quan el Grisom es feia la seua pel.lícula mental de l'escena del crim de torn.

Glasgow Mega-Snake - "Mr Beast"

El grup es va formar el 1995 a Glasgow. Dos anys després van editar el seu primer disc "Young Team". El disc inclou temes com Like Herod o Mogwai fear Satan, de quasi 12 i 17 minuts de durada respectivament. Recorde aquell disc que tenia Joanker pel pis com un gran gran descobriment que em va fer investigar eixe tipus de música que feien gent com Flying Saucer Attack, Bardo Pond, Godspeed You Black Emperor!. Tinc que recuperar aquells discs...

Després vingueren "Come on die Young" (1999), "Rock Action" (2001), "Happy Songs for Happy People" (2003), l'anomenat "Mr Beast" 2006, "The Hawk is Howling" 2008, que obri amb una cançó anomenada I'm Jim Morrison, I'm Dead. Una discografia extensa ben representada al disc recopilatori en directe "Special Moves" (2010). Un disc que recomane si encara no coneixes Mogwai, els has seguit de lluny, com jo, o si tens gana de coneixer com se les gasten els escocesos.

Hunted by a Freak -  "Happy Songs for Happy People" 2003

La bona noticía es que a Febrer tindrem nou disc de Mogwai anomenat "Hardcore will never die, but you will", del que ja tenen videoclip: