diumenge, 9 d’agost del 2009

Abbey Road




Este cap de setmana, al dissabte dia 8, es celebrà al 40 Aniversari d'una de les imatges més conegudes de la història del Pop. Es tracta de la foto de portada de l'últim disc gravat per The Beatles, -Abbey Road-.

Foto: Iain Macmillan

El disc es va publicar al 26 de Septembre de 1969, inclou cançons com "Come Together", o les dos aportacions de Harrison al disc, "Something" i "Here comes the Sun". Pero sobretot una de les meues cançons favorites del grup, "I want you, (She's so heavy)", juntament amb al "Hey Bulldog" del disc -Yellow Submarine- publicat al Gener del mateix any.

Pot ser una de les cançons més poc Beatelianes del grup, carregada de riffs de guitarra foscos i pesats, res a vorer amb els dos temes de pop melòdic que Harrison fa al disc. Al tema dura 7 minuts i 47 segons, el més extens de tota l'obra dels de Liverpool, i sense dubte un dels més curiosos e inquietants.

Aci teniu una molt bona versió en directe a càrrec de The Last Shadow Puppets.



El grup format per Alex Turner (Arctic Monkeys) i Miles Kane (The Rascals) ens va deixar un dels discs de l'any 2008, segons moltes llistes oficials i segons aquest blog, -The age of the understatement-.

Els Rascals també van traurer el seu primer disc l'any passat, i els Arctic Monkeys treuràn al pròxim 25 d'agost al que serà al seu tercer disc d'estudi -Humbug-.


The Beatles.

The Last Shadow Puppets.

The Rascals.
V.

2 comentaris:

juanvi ha dit...

Mítica portada, gran cançó i bon post Vicentet!

Jker ha dit...

El disc de The Last Shadow Puppets és una bomba i no em cansaré mai de dir-ho :)