divendres, 14 d’agost de 2009

High Fidelity to The Beta Band
Ja anava siguent hora de portar al blog un d'eixos grups fetixe que sempre acabes escoltant passe el temps que passe. Creadors d'una d'eixes cançons que sempre et poses amb els cascs ajustats i el volum de la música ben alt, una d'eixes cançons de pelicula que sempre et sorprén com la primera vegada que la vas escoltar. I es que els vaig coneixer a rel de la pelicula de Stephen Frears "High Fidelity", basada en la novela Nick Hornby.

Formats a Edinburgh al 1997, The Beta Band no van ser simplement un grup de música, eren un colectiu d'artistes que tant feien música com projeccions en directe o videoclips que ells mateixa s'encarregaven de dirigir, produir i protagonitzar.
Amb només 7 anys de vida, es van desbandar al 2004, pero ens van deixar 3 discs més "3 E.P.'s" amb personalitat pròpia. Una d'eixes obres, que en temps dels Animal Collective, cal reivindicar.

No va ser fins al 1998 quan van decidir juntar els 3 Ep's que tenien per a treurer al seu primer álbum "The 3 E.P.'s", d'on forma part Dry The Rain, la cançó inclosa a la banda sonora de la pelicula de Frears.Sempre originals, sempre sorprenents i capaços de fer tot tipus de cançóns acompanyades dels seus pròpis videoclips . Tant es aixina, que els mateixos Oasis i Radiohead, per separat, van voler produir-los un disc.Creacions com Assessment amb la seua visió de l'evolució humana, cal recordar Do the Evolution de Pearl Jam, o d'altres com Out-Side amb reminiscències al surrealisme i psicodelia de Super Furry Animals o Gorky's Zygotic Mincy demostren de lo que eren capaços. Comparacions estes últimes de les que ells renegaven al dir que lo seu no era la música comercial...
Lo seu no era lo comercial, lo seu era l'experimentació i la llibertat creativa, sempre amb pretensió de passar-ho bé i divertir-se.

The Beta Band ni el seu estil comediant de fer música han desaparegut del tot, alguns dels seus integrants continuen amb nova banda i noves cançóns desde al projecte anomenat The Aliens.

Visca la serie Beta!!!
V.

The Beta Band
The Aliens