dissabte, 23 d’abril del 2011

Pj Harvey

El dissabte 28 de Maig podrem vorer a Polly Jean Harvey en un dels directes que més he esperat des de que vaig sentir "Is this desire?". Després arribaria "Stories from the city, stories from the sea" el disc que definitivament m'enganxaria i em faria investigar la seva obra. Aquell disc, carregat de bones caçons, començava amb Big Exit


Destacaven també The Whores And The Hustlers Whore o Kamikaze però sobretot la gran This is love, més gran encara en directe que és on millor es desenvolupa la Polly Jean.


Sempre ha sigut comparada amb Patti Smith però personalment crec que eixa comparació ja s'ha quedat curta fins al punt que es cap a ella on moltes artistes i crítics miren, conscient o inconscientment, per a buscar una referència on semblar-se (és el cas de la nostra Maika Makovski).
La Harvey sempre ha sabut rodejar-se de mítics de la música com Steve Albini que va produir el seu segón disc "Rid of me", John Parish amb qui ha treballat varies vegades inclús gravant un disc conjuntament "A woman a man walked by", o el mateix Nick Cave amb qui a més de treballar va mantindrer una relació sentimental. Coincidiràn al festival enguany.
La reina del rock arriba al Primavera Sound a presentar el que és el seu novè disc d'estudi. "Let England Shake" es la continuació del que es fins ara el seu treball més folk, "White Chalk" que va ser gravat en una església de Dorset, a la seva Anglaterra natal.