dimarts, 25 de maig de 2010

Built To Spill
Built to Spill es una banda americana formada l'any 1992 a Boise (Idaho). Es la banda de Doug Martsch, formada amb l'intenció de canviar de formació a cada disc, i es que als membres del grup han anat rotant i repetint en cada disc.

Está considerada una banda de culte dins de l'indie rock. Encara que mai han tingut gran repercusió pública s'han guanyat una gran reputació al món de la música entre els més entesos.
Jo no em considere un d'eixos entesos pero el que si sé es que cap dels discs que han tret m'han desagradat.

Discs com <<Perfect from now on>>, <<Keep it like a secret>> o <<Ancient melodies of the future>> em van enganxar al grup quan els vaig descobrir. I altres com el <<Live>> de l'any 2000, amb una gran versió de 20 minuts del "Cortez the Killer" de Neil Young, s'han encarregat de que els situe com a una de les meues bandes preferides.Després de 5 anys des del Ancient melodies va apareixer <<You in Reverse>> al 2006 i al 2009 <<There is no enemy>> dos discs made in Built to Spill. I es que no totes les bandes poden dir que han fitxat per a una gran multinacional que els ha permès el control creatiu dels seus discs com va fer Warner amb Doug Martsch.

Se'ls ha comparat amb grups com Pavement o amb estils de fer música influenciats per J Mascis (Dinousaur Jr) o el mateix Neil Young, però per més comparacions que els facen s'han llaurat una carrera extensa i carregada de bons discs que no deixen indeferents als seus seguidors.

Podrém gaudir dels Built to Spill el proper dissabte 29 de Maig al Primavera Sound, juntament amb altres grans grups dels 90 com els Pavement, Pixies, Superchunk, Wilco o Spoon.
Allí estarem.

V.