divendres, 30 d’octubre del 2009

TEMPLETON - Exposición Universal


Aprofitant que s'acosta al final d'any i amb ell la temporada de llistes de grups i discs del 2009, aprofite per a anar repassant aquells que realment m'han sorprés positivament enguany.

I es que la crisis no s'ha notat a la música nacional. Pot ser siga l'any que més música he escoltat feta al territori, i lo que es més important, no feta en anglés!

Posiblement el primer de la llista per a mi seria la "Exposición Universal" de
Templeton.
Potser siga per les semblancens que a primera vista té amb Los Planetas pero Templeton no es basa simplement amb el grup granadí, la primera cançó es un bon exemple d'aixo.

"La La La (Los Niños De San Ildefonso)" em recorda més a Slint que altra cosa, i més vegent este clip tret d'un concert en directe, que perfectament havera pogut ser una de les actuacions dels de Louisville allà pel 89, quan Nirvana acabava de treurer al seu disc de debut "Bleach" i els mateixos Slint els feien sombra amb el seu "Tweez".



Al disc no n'hi ha només instrumentacions a l'estil Slint o Yo la Tengo, no ho dic sols jo, també trobem perfectes himnes pop com "Brasil" o "Las casas de verano e invierno" que els mateixos Planetas podríen firmar, si a J l'entenguérem quan canta...



En definitiva, un disc molt complet i plagat de referencies i reminiscencies a grups que troben eixe so que personalment tant m'atrau.

http://www.myspace.com/templetonto

21 de Novembre a les 23:30 al Cultura Club (Palma de Mallorca)

V.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hem pregunte que tenen que veure Slint amb Nirvanai més concretament Tweez amb Nevermind o si m'apures amb Yo la tengo, i hem pregunte si alguna vegada has escoltat el Tweez. Mira que els indies han fet mal a la música, tot al mateix sac, i com de segur que ningú ha escoltat el Tweez pues ale, arreando. Lamentable!

Pere.

Vicent Ginestar Grimalt ha dit...

Amic Pere:

Slint i Nirvana van debutar discogràficament el mateix any, 1989. Els dos grups van aportar una nova forma de sonar, per a mi molt relacionada, grunge, post-rock, rock alternatiu o indie-rock si la paraula indie t'agrada més.
A més, Steve Albini va produïr discs dels dos grups, el Tweez de Slint e In Utero de Nirvana. Necesites més relació?

Disme si no "La La La (Los Niños De San Ildefonso)" et sona al "breadcrumb trail", per exemple, i si tota eixa mescla no et recorda a l'instrumentació i la forma de fer pop de Yo la tengo.

I sino es aixina et demane disculpes per clavar tot al mateix sac, ja que per a mi tota la música ve del mateix sac, com tu demostres al coneixer a gent amb tanta poca relació con Nirvana, Slint, Templeton o Yo la tengo. Alguna relació tindràn quan gent com tu i com jo, que no tenim relació els coneix.

De totes formes gràcies per llegir el blog i aportar el teu granet d'arena.

Vycent.
(Disculpa per la "lamentable" tardança al contestar)